Начало / Последни новини / Александър Дяковски: Срещу Ямбол всичко ни се получи

Александър Дяковски: Срещу Ямбол всичко ни се получи

Плевенският Спартак разгроми с 26 точки разлика – 92:66 гостуващия му едноименен отбор от град Ямбол в мач от 11-ия кръг на Националната баскетболна лига при мъжете. Нито за миг домакините не оставиха съмнение в превъзходството си и резултата е на лице. Радва не само цифровото съотношение, но и начина по който се стигна до него. Видяхме най-добрия мач на плевенския тим от началото на сезона. Това ли е истинското лице на Спартак анализира треньора му Александър Дяковски.

„Проблемите ни преди мача бяха кадрови. Мишо Танев, Милен Дудев и Милован Савич имаха контузии. Знаем, че съперника е в малоброен състав, но без тримата и ние също се превръщахме в такъв. На първите двама със сигурност не можеше да разчитам, а за Савич трябваше да стане ясно непосредствено преди двубоя. За радост той можеше да играе. Всичко останало ни се получи в този мач. Срещу нас бе опитен тим, но ние се възползвахме от някои техни недостатъци. Бяхме подготвени, че защитавайки си съперника се групира под коша си и оставя отворени позиции за далечна стрелба. Максимално използвахме това и завършихме първото полувреме с десет тройки, което доведе и до чувствителната ни преднина в резултата. Най-важното обаче е, че наложихме бързо темпо, възползвайки се от трудното им придвижване особено на Николай Върбанов. Към това като добавим добрата ни игра в защита и резултатните атаки крайния изход е логичен. Това бе първия ни мач без напрежение до края“, коментира Дяковски.

В третата четвърт обаче тима от южния град бе на път да стопи двуцифрения пасив, намалявайки го до 12 точки.

„В атака продължавахме да вкарваме, но имахме проблеми в защита. Допуснахме Върбанов да реализира десет точки по един и същ начин. След като коригирахме грешките обаче отново направихме разликата около 20 точки“, уточни младия наставник.

Това бе последната среща на състава му за тази година. „Най-важното е момчетата да се възстановят от травмите. Иначе продължаваме да тренираме между празниците“, обясни амбициозния треньор.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...