Начало / Общество / Своето предприемаческо въображение показаха малчугани от две детски градини в община Червен бряг

Своето предприемаческо въображение показаха малчугани от две детски градини в община Червен бряг

В рамките на Световната седмица на предприемачеството 14 – 20 ноември, в две от детските градини в общината се проведоха открити уроци с децата от подготвителните групи. Инициативите бяха организирани в Детска градина „Зора“ – Червен бряг и Детска градина „Пролет“ –  Койнаре – партньори на Джуниър Ачийвмънт – България.

Световната седмица на предприемачеството стартира през 2008 година, а нейният официален домакин за България е Джуниър Ачийвмънт – България.

Целта на инициативата е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение като участват в дейности и събития, насърчаващи предприемаческото мислене и поведение, генерират нови идеи и търсят нови пътища за развитие.

В партньорство с детски градини и училища се организират инициативи, които имат за цел да покажат на обществото как младите хора – деца и ученици, придобиват финансова грамотност и развиват бизнес умения.

img_20161116_095345-1024x768

На 16 ноември в ДГ „Пролет“ – гр.Койнаре беше проведен открит урок на тема „Семейство“. Децата споделиха своите знания и разбирания за семейството – кои са членовете на едно семейство, какви са задълженията и правата им, какво представлява семейния бюджет и как се разпределя. В навечерието на предстоящите християнски празници малчуганите изразиха желание да направят базар с изработени от тях коледни играчки и подаръци. Със събраните средства да подпомогнат бюджета на своята група „Теменужка“ и деца в неравностойно положение.

В работа по групи, с помощта на бизнес консултант и ментори, детските ръчички сръчно изработиха красиви кукли в национална носия, зайчета и снежни човеци, скиори и др.

След това изделията бяха изложени пред „клиентите“, като за всяко от тях самите деца определиха цената. Скоро голяма част от предметите бяха закупени в подкрепа на благородната инициатива и като награда за положения труд.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...