Акценти
Начало / Общество / Общински съвет – Плевен ще заседава на 27 октомври по предварителен дневен ред от 27 точки

Общински съвет – Плевен ще заседава на 27 октомври по предварителен дневен ред от 27 точки

На 27 октомври в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова” по предварителен дневен ред от 27 точки ще заседава Общинският съвет на Плевен. Първа точка от дневния ред е отчетът  за  изпълнение на решенията на Общински съвет за първите шест месеца от мандат  2015-2019 г.

Кметът  Георг Спартански внася предложение за  приемане на Програма за намаляване на нивата на замърсителите и за достигане на нормите за качество на атмосферния въздух /КАВ/ на територията на град Плевен.

Съветниците ще трябва да гласуват  утвърждаване и дофинансиране на слята паралелка с пълняемост под задължителния минимум за учебната 2016/2017 г., както и предложение относно закриване на Началното болнично училище в Плевен.

Съветниците ще обсъдят и предложение относно определяне дейността на Центровете за подкрепа на личностно развитие в Плевен  – Център за работа с деца, Ученическа спортна школа и Център за ученическо, техническо и научно творчество.

Голяма част от точките в предварителния дневен ред се отнасят  до отдаване и продажба на общински имоти.

На предстоящата сесия влизат и няколко искания за отпускане на еднократна финансова помощ. Едното от тях е за Пламен Петров Богоев – Бандата. Припомняме ви, че плевенчанинът се нуждае от помощ, за да продължи да живее. През зимата на 2015 година той претърпя сложна операция, за която бяха нужни 70 000 лв. Сумата беше събрана с помощта на дарения. Сега Пламен има нужда от смяна на батерията на устройството, което бе поставено в неговия мозък – интервенция, която струва около 50 000 лв. (има гаранция 9 години). Всеки, който желае, може да дари средства по следната банкова сметка:

Банка: Уни кредит БулБанк

Сметка №: BG58UNCR96600029158903

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...