Акценти
Начало / Общество / Кметът води делегация от Плевен за празника на Ростов на Дон

Кметът води делегация от Плевен за празника на Ростов на Дон

От 8 до 13 септември делегация от Плевен, водена от кмета Георг Спартански, ще се включи в тържествата по повод празника на побратимения ни вече 53 години руски град Ростов на Дон.

В състава на делегацията са председателят на Общинския съвет – Мартин Митев, зам.-кметът на Община Плевен Милен Яков, Стефка Григорова – началник отдел „Култура”, и Светлана Костадинова от отдел „Протокол и връзки с обществеността”.

По време на визитата ще се проведат разговори във връзка с бъдещото сътрудничество между двата града в областта на културата, образованието и бизнеса. Ще бъде засегната и темата за строителството на обектите, свързани с домакинството на Ростов на Дон  на Световното първенство по футбол през 2018 г. Ще коментираме също предстоящото отбелязване на 140 години от Освобождението на Плевен през 2017 г, каза в аванс кметът Георг Спартански.

Той припомни, че за честването на тази кръгла годишнина ще бъде създаден комитет. Целта е да бъде придадено национално звучене на честванията в Плевен, като се акцентира върху случилите се исторически събития,  които имат важно значение за Освобождението на България и за изхода на цялата Руско-турска война.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...