Начало / Общество / И полиция се намеси, за да бъдат освободени бордеите около Балаклия

И полиция се намеси, за да бъдат освободени бордеите около Балаклия

Сагата с разчистването на терена около местността Балаклия в Плевен продължава. Къщите на улица „Радецки” вече са освободени от наематели, но роми са започнали да ги рушат, за да вземат тухлите и керемидите. Същите са замеряли с керемиди работниците, които разчистват терена. За да предотврати сериозни инциденти кметът Георг Спартански е потърсил съдействие от полицията в Плевен, откъдето са се отзовали незабавно.

„Това не е наказателна акция, а въвеждане на терените съобразно плана на града, според който там е предвидено озеленяване и изграждане на парк”, заяви не за първи път кметът Георг Спартански. Никакви „Априлски въстания” и мятания на тухли няма да спрат зпачнатото по разчистване на този терен, категоричен беше днес плевенският кмет.

Той подчерта, че всички, които не спазват реда, ще бъдат равни пред закона и ще търпят еднакви санкции, независимо от етническата им принадлежност.  Обратно – всички, които живеят според правилата, ще бъдат поощрявани да го правят, изтъкна Спартански.

Днес стана ясно, че вече са опредлени приблизителните цени за разрушаване на сградите и в най-кратък срок ще се проведе бърза поръчка за избор на фирмата, която ще събори бордеите.

Всички къщи на територията на града, които са опасни, поетапно ще бъдат събаряни. За коректните наематели, ще се търсят други жилища. Но ако има хора, които не оценяват, че могат да ползват общински жилища и правят каквото си искат, не пазят ред и чистота, ще им бъдат прекратени настанителните заповеди, предупреди Спартански.

От фирма „Жилфонд” обясниха, че вече има започнати две процедури срещу некоректни наематели.

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...