Акценти
Начало / Последни новини / Скачачите от Димитровград спечелиха купа „Север“

Скачачите от Димитровград спечелиха купа „Север“

Състезателите от клуба по скокове на батут от Димитровград спечелиха четвъртото издание на купа „Север“. Второто място в отборното класиране е за Кюстендил, а Ямбол допълва призовата тройка.

Арена на турнира, който по традиция се провежда за празника на Плевен бе зала „Балканстрой“. Организира го плевенския клуб Спартак със съдействието на Община Плевен. Състезанието е за деца в три възрастови групи – до 8 години, 9-10 г. и 11-12 г. в две дисциплини – индивидуално и синхрон. Скокове демонстрираха деца от седем клуба – от Бургас, Стара Загора, Димитровград, Ямбол, Кюстендил, Русе и домакините от Спартак. Плевенският състав воден от треньорите Тони Русев и Николай Лаков завоюва три медала. Най-престижният – златен спечели Евгени Горанов. При 11-12-годишните той взе първото място на синхрон в тандем с Георги Бесърбовски от Русе.

Горанов участва и в индивидуалната надпревара до 9-10 г., където заедно със съотборника си Христо Киткарски се класираха за финала. В него Евгени завърши на осмо място.

При най-малките – до 8 г. Владимир Панталеев се окичи със сребърния медал, а съотборника му Александър Кокалов с бронзовия.

Рефер на състезанието бе международния съдия от Българската федерация по скокове на батут Иво Кръстев. Според думите му турнирът е протекъл при много добра организация и на високо спортно-техническо ниво.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...