Начало / Последни новини / Плевенският гребец Мартин Симеонов стана шампион на България

Плевенският гребец Мартин Симеонов стана шампион на България

Плевенчанинът Мартин Симеонов спечели шампионска титла и сребърен медал от първия кръг на националното отборно първенство за юноши младша възраст. Шампионатът се проведе на езерото Панчерево при изключителна конкуренция. Мартин, който се състезава за столичния Академик завоюва безапелационно първото място в дисциплината четворка скул. Той стана и вицешампион на скиф. Там по-бърз от него бе единствено Мартин Вълев от Електрон /София/. Сребърен медал взеха и още двама гребци от Плевен – Николай Първанов и Радослав Маринов. Те завършиха втори на осморка.

„Като за старт на сезона момчетата се представиха отлично. Това, което очаквахме го изпълниха на сто процента“, коментира плевенската треньорка Олга Лазарова.

В момента тя и Мартин Симеонов пътуват за Белград, където през уикенда ще се проведе международната регата по гребане. Симеонов ще участва в две дисциплини в сръбската столица. На двойка скул ще гребе с Мартин Вълев. Въпросният тандем и още двама състезатели от Академик ще сформират екипа на четворка скул.

Регатата ще бъде силна, защото в нея ще участва европейския елит в гребането“, уточни Лазарова.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...