Начало / Образование / Утре в 7 часа теглят изпитния вариант за втората задължителна матура

Утре в 7 часа теглят изпитния вариант за втората задължителна матура

Изпитният вариант за втория задължителен зрелостен изпит по избор ще бъде изтеглен утре, 20 май 2016 г., в 7.00 ч., в сградата на Министерството на образованието и науката. Зрелостниците са избрали по какво ще държат матура между 13 учебни предмета: математика, история и цивилизация, физика и астрономия, география и икономика, химия и опазване на околната среда, философски цикъл, биология и здравно образование, английски език, руски език, немски език, испански език, френски език, италиански език.

Изтегленият номер на варианта ще важи за изпита по всеки предмет, съобщават от просветното министерство.

За втория задължителен държавен зрелостен изпит по избор заявления са подали 2 092 младежи от област Плевен.  Отново предпочитанията на зрелостниците за втория държавен зрелостен изпит по избор са по предмета  биология и здравно образование – 966 зрелостници. На второ място е предметът география и икономика  – 519. На трето място е предпочетен английският език от 326 младежи.

По математика има 86 подадени заявления, а по история и цивилизация – 65. Най- малко заявления има подадени за изпита по италиански език – само двама.

Изпитът започва в 8.00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със СОП – 6 часа.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...