Акценти
Начало / Крими / Неправоспособни шофират масово в Плевенско

Неправоспособни шофират масово в Плевенско

Няколко неправоспособни шофьори са засечени в Плевенско, информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. На 8 май в 15 часа на пътя от град Искър в посока село Писарово служители при РУ Долни Дъбник спират лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 46-годишен от село Брегаре. В хода на проверката се установява, че водачът управлява МПС като неправоспособен в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в сила от 13 август 2016 година. Уведомен е районен прокурор. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343„в“, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 5 май в 17.30 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица „Екзарх Йосиф“ и улица „Тома Петков“, при проверка на лек автомобил „Порше Бокстер“ е установено, че водачът – 17-годишен от Червен бряг, не притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 18 ноември 2015 година. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343„в“, ал.2 от НК. Уведомен е районен прокурор при РП – Червен бряг. Работата по случая продължава разследващ полицай.

На 9 май в Първо РУ МВР – Плевен е започнато бързо производство срещу 23-годишен от село Брест. На 6 май около 12 часа в парк Кайлъка в Плевен е управлявал лек автомобил „Ауди 80“ без да притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 12 ноември 2015 година. По случая е уведомен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължава работа.

На 9 май в Първо РУ МВР- Плевен е започнато бързо производство срещу 38-годишен от село Гривица. На 7 май около 22:35 часа при проверка е установено че управлява в Плевен по булевард „Христо Ботев“ лек автомобил „Фолксваген Голф“ без да притежава СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Наказателното постановление е влязло в законна сила на 10 август 2015 година. По случая е уведомен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 9 май в Първо РУ МВР – Плевен е започнато бързо производство срещу 45-годишен от Плевен. На 6 май 2016 година около 03:50 часа в град Плевен на ул.“Пирин“ е управлявал лек автомобил „Мерцедес Ц180“ без да притежава СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Наказателното постановление е влязло в законна сила на 18 април 2016 г. По случая е уведомен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължава работа разледващ полицай.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...