Акценти
Начало / Образование / Дръвчета засадиха в НУ „Патриарх Евтимий“ по повод Деня на Земята

Дръвчета засадиха в НУ „Патриарх Евтимий“ по повод Деня на Земята

Четири дървета засадиха децата от НУ „Патриарх Евтимий“ в Плевен днес. Инициатива е във връзка с отбелязването на Деня на Земята, а дърветата са осигурени от „Паркстрой“, съобщават от общинската фирма.

Всяка година в училището тази дата е съпътствана от различни прояви за опазване на природата и околната среда. „Трябва да се държим като стопани на Земята, която е нашият дом и да се грижим за нея“, с тези думи се обърна към учениците кметът на Плевен Георг Спартански.

НУ Патриарх Евтимий 1

Завършващият випуск четвъртокласници подариха на по-малките специално взета от тях бреза, която засадиха в двора на учебното заведение. „Това вече ще става всяка година“, каза Рени Кръстева, директор на училището и обясни, че екологичното възпитание на децата е водещо в работата на педагогическия състав.

НУ Патриарх Евтимий 2

За празничния ден бе подготвена и специална програма – с песни, лазарки и учебни часове на открито. Общинското дружество „Паркстрой“ вече има осъществени няколко съвместни проекта с началното училище. Малчуганите се обучават в зелената класна стая, радват се на беседката, а новите дървени фигури красят с цъфнали цветя зелените площи.

НУ Патриарх Евтимий зелен кът

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...