Акценти
Начало / Крими / Делото за убийството на Мишел влиза днес отново в Апелативния съд

Делото за убийството на Мишел влиза днес отново в Апелативния съд

Днес Апелативен съд – Велико Търново отново ще разгледа делото за убийството на плевенчанина Мишел Коцев. Справка в регистъра на съда показва, че дата на образуване на делото е 27.08.2015 г., тъй като присъдата на Окръжен съд – Плевен бе обжалвана и от двете страни. Това е второ гледане на делото в Апелативния съд, след като и първата присъда по него бе отменен и делото бе върнато за преразглеждане.

Припомняме, че на 3 юни т.г. Мирослав Димитров бе осъден на 7 години лишаване от свобода от Плевенски окръжен съд за убийството на 19-годишния Мишел Коцев. Освен това Плевенската Темида реши Димитров да изплати и кръвнина на роднините на убития в размер на 250 000 лева – 130 000 лева на Иво Коцев и 120 000 лева на Весела Христова. Мярката за неотклонение на подсъдимия не бе променена, като той остана в ареста до влизане на присъдата в сила. Забраната му да напуска страната също не бе отменена.

Мирослав Димитров бе осъден за това, че на 29 март 2014 г. в Плевен като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Мишел Коцев, като убийството е извършено с особена жестокост. Това е престъпление по чл.116 ал.1 т.6 предл.3, във вр. с чл.115, във вр. с чл.63 ал.2 т.1 от НК.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...