Акценти
Начало / Икономика / 80% от общините в област Плевен са готови да посрещнат зимата

80% от общините в област Плевен са готови да посрещнат зимата

80 процента от общините в областта имат  пълна готовност за посрещане на зимата. Това съобщи днес областният управител Мирослав Петров след проведената среща за готовността на общините в област Плевен за зимния сезон. Готовите общини имат сключени договори с почистващи фирми, осигурили са количества материали за зимна поддръжка. Четири от общините все още нямат сключени договори с почистващи фирми, но са уверили, че до средата на месец ноември това ще бъде направено. Мирослав Петров поясни, че това няма да се отрази върху качеството на зимната поддръжка, тъй като старите договори с фирмите изтичат едва в края на годината.

Директорът на Областно пътно управление – инж. Ивайло Денчев, и представители на Областна администрация са констатирали някои пропуски и дублиране в плановете на почистващите фирми, които извършват дейности на територията на две общини. Това би създало проблем при усложнена пътна обстановка, тъй като фирмите не могат да бъдат едновременно на две места.

Преценката на областният управител е, че в сравнение с предишни години, готовността на общините да посрещнат зимата е много добра. Да се надяваме, че ще посрещнем зимата подготвени, каза Мирослав Петров.

Прочетете също:

Избраха кмета Спартански в Регионалния съвет за развитие на общините от Северозападен регион за планиране

Регионален форум за избор на представители на общините от Северозападен регион за планиране в Регионалния ...