Акценти
Начало / Последни новини / След 6 гола Спартак и Нефтохимик не излъчиха победител
Снимка: sportal.bg

След 6 гола Спартак и Нефтохимик не излъчиха победител

Дербито от 6-ия кръг на „Б“ група в Плевен между Спартак и бургаския Нефтохимик завърши без победител при резултат 3:3. Около 1000 зрители на стадион „Плевен“ трябва да са доволни от резултатността, но не и от качеството на играта. Интрига имаше, но продукцията бе на средно ниво, пише sportal.bg.

В началото домакините притиснаха съперника и до 9-ата минута бяха близо до откриване на резултата. Първо в 6-ата минута Стефан Христов бе задържан в наказателното поле, но съдията Петър Костадинов не отсъди дузпа. Малко след това плевенският капитан Васил Шопов стреля опасно, но стажът на гостите Денчев изби. В 19-ата минута за първи път бе застрашена вратата на Спартак след шут на Димитър Георгиев. Секунди по-късно топката спря в мрежата на плевенчани след като Борислав Борисов засече центриране от дясно. Радостта на гостите бе кратка, тъй като в 26-ата минута Шопов изравни след пас на Стефан Христов. До края на първата част Георгиев пропусна за Нефтохимик, а Шопов за Спартак.

Веднага след почивката селекцията на Атанас Атанасов заигра по-атакуващо, докато съперникът заложи на контраатаките. В 47-ата минута плевенчани сбъркаха в центъра, току що влезлият Симеон Баев проби отдясно, центира и Борисов се разписа за втори път – 1:2. След 4 минути Николай Ботев бе повален в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, с реализирането на която Кристиян Григоров изравни. В 71-ата минута Борисов оформи своя хеттрик със силен диагонален удар – 2:3. Домакините достигнаха до равенството в 84-ата минута, когато Григоров насочи в мрежата центираната от корнер топка. До края Стефан Христов на два пъти пропусна да донесе победата за Спартак, като в първият случай Величко Величков изби от голлинията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...