Начало / Икономика / 78 сигнали от клиенти проверяват в ЧЕЗ Плевен

78 сигнали от клиенти проверяват в ЧЕЗ Плевен

78 са постъпилите сигнали в Центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ в Плевен, които са подадени от началото на годината до края на работния ден на 13 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Става дума за проверка на сметки за електроенергия за последния отчетен месец.

„Гражданите трябва да бъдат спокойни. Уверяваме ги, чеЧЕЗ разглежда всички сигнали и отговаря максимално бързо в писмена форма на подалите ги клиенти. Разбираме притесненията на хората, особено сега, през зимата, когато много домакинства се отопляват с ток”, пише в позиция на дружеството. От там призовават клиентите, които се съмняват в точността на фактурите или в изправността на измервателните уреди, да подават сигнали или жалби. Сигнали може да се подават в центровете за обслужване на клиенти, на електронен адрес [email protected] или на телефонен номер 070010010. За целта потребителите трябва да съобщят своя клиентски номер или номер на електромера.

Всеки сигнал или жалба ще бъдат разгледани в максимално кратки срокове и ще бъде изпратен отговор с резултатите от проверката. В случай, че е допусната грешка от страна на ЧЕЗ, фактурите незабавно ще бъдат коригирани, а внесените средства – възстановени от дружеството. Токът няма да бъде прекъсван, докато трае проверката. В случай, че сметките са изрядни, на клиентите ще бъдат предложени възможности за разсрочено плащане чрез нови и по-гъвкави схеми.

ЧЕЗ удължи с един час работното време на центровете за клиенти на обслужваната от компанията територия на Западна България, целта е да се улеснят хората, които желаят да подадат сигнал или жалба. Този график ще бъде валиден до 22 февруари, а ако е необходимо, ще бъде удължен. Имаме готовност да отваряме мобилни приемни за обслужване на клиентите, уверяват от дружеството. От там напомнят и че от 12 февруари има възможност за прилагане на по-гъвкави планове за разсрочване на задълженията по сметките от декември 2012 год. и януари 2013 год.

„ЧЕЗ България” започва и кампания „Бъдете информирани” за разясняване на съдържанието на месечната фактура. Към следващите фактури клиентите на дружеството ще има и брошура с подробна информация за ценообразуването на електроенергията.

Прочетете също:

Японски вишни ще красят част от пешеходната зона на Плевен

Започна засаждането на първата партида от над 70 фиданки в Плевен на мястото на премахнати ...