Акценти
Начало / Общество / Търсят най-красивата мартеничка

Търсят най-красивата мартеничка

„Мартеничка направи и с любов я подари”, призовават от община Червен бряг. По повод един от най-българските празници – Баба Марта, е организиран и конкурс за направа на мартеница.

Инициативата стартира на 18 февруари и ще продължи до 27 февруари. Организатори са Център за работа с деца към Община Червен бряг съвместно с Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца и младежи с увреждания и детските заведения на територията на общината. В посочения период ще бъде създадена творческа работилница за направа на най-българския талисман – мартеницата. Тя е символ на българското, на мира и любовта, на здравето и добротата и е предвестник на пролетта и новото начало. Можем да закичим десетки хора с усмивка, да украсим дрешка или ръчичка, за да се чувстват като част от нещо, направено специално за тях

Изложба с най-сполучливите мартеници, ръчно изработени от участвалите в инициативата деца, ще бъде подредена на 1 март във фоайето на Община Червен бряг. Със сътворените от сръчните ръчички на малчуганите червено-бели символи на здравето ще бъдат зарадвани децата, лекувани в Детско отделение и пациентите в Многопрофилната болница в Червен бряг.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...