Акценти
Начало / Общество / Засилен интерес от плевенчани към програмата “Да пазим Плевен чист и приветлив през цялата година”

Засилен интерес от плевенчани към програмата “Да пазим Плевен чист и приветлив през цялата година”

Константин Мутафчиев

Продължава засиленият интерес към програмата “Да пазим Плевен чист и приветлив през цялата година”. Това стана ясно по време на  заседание на специализираната комисия по Програмата, председателствана от проф. Константин Мутафчиев. Отново повечето предложения, които бяха разгледани, бяха свързани с искания за подмяна на разрушени тротоари. Общо 22 искания са постъпили за разглеждане от комисията и изпратени за оценка на необходимите за извършването на ремонтните дейности средства. 20 от тях бяха одобрени, тъй като отговарят на изискванията и необходимите за тях средства не надвишават предвидените 5 000 лева. Само две предложения надхвърлят многократно заложената сума и няма как в този вид те да бъдат изпълнени. Още 31 нови предложения са постъпили през последните месеци, които също бяха изпратени за оценка на необходимите за тях средства.

От началото на годината са реализирани общо 8 проекта, а с изпълнението на новите 22, средствата отново може да бъдат изчерпани още преди да настъпи есента. Много вероятно е новопостъпилите 31 проекта да не бъдат изпълнени до края на годината, тъй като интересът към Програмата става все по-голям.

През февруари Общински съвет – Плевен гласува увеличение на бюджета по Програмата и той достигна размер от 130 000 лева. Желаещите да се включат в това начинание, обаче, също се увеличават и именно заради това има възможност голяма част от предложенията да не се реализират тази година.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...