Акценти
Начало / Крими / Отложиха дело на хванат с амфетамин заради съмнения в психическото му състояние

Отложиха дело на хванат с амфетамин заради съмнения в психическото му състояние

съд

Адвокат поиска съдебно-психиатрична експертиза за клиента си, който бил задържан с големи количества наркотици. За това информират от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Днес състав на Плевенски окръжен съд е разгледал обвинение против подсъдимия Х. Г. Д. за това, че на 19.12.2013 г. в село Ясен е държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества – 91.772 грама амфетамин на стойност 2294 лв. и 0.537 грама коноп на стойност 3.32 лв.

В съдебното заседание е даден ход на делото, но съдът не е открил съдебното следствие, с оглед направено искане от страна на защитника на подсъдимия за назначаване на съдебно-психиатрична експертиза. Съдът е назначил експертиза на подсъдимия, тъй като въпросът за психическото му състояние е едно от обстоятелствата, включени в предмета на доказване по чл.102 НПК. Според съда изясняването на психическата годност на подсъдимия да носи наказателна отговорност за действията си е от съществено значение за правилното решаване на делото.

Новата дата за разглеждане на делото е 8 май.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...