Акценти
Начало / Образование / 64 чуждестранни абсолвенти ще получат дипломи за лекар от Медицинския университет в Плевен

64 чуждестранни абсолвенти ще получат дипломи за лекар от Медицинския университет в Плевен

Тържествена промоция на чуждестранните лекари от Випуск 2019 на Медицински университет – Плевен, ще се състои на 12 април, съобщават от висшето училище. След успешно завършен 6-годишен курс на обучение по специалност „Медицина” изцяло на английски език, 64 чуждестранни студенти от Випуск 2013-2019 на Факултет „Медицина” придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Младите чуждестранни лекари са граждани на 12 държави – Турция, Гърция, Германия, Нигерия, Швеция, Сърбия, Франция, Пакистан, Испания, Казахстан, Дания и Обединеното Кралство. Чуждестранният лекар с най- висок успех – Отличен 5,94, е д-р Азхар Кхан от Великобритания.  Отличниците на випуска са 13 и ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи, грамоти и стетоскопи.

За празника чуждестранните дипломанти са поканили своите родители и близки, които ще станат горди свидетели на тържественото полагане на Хипократовата клетва. Едновременно с това, за четвърта поредна година, ще се изпълни специален ритуал, взаимстван от американските университети – ритуал по предаване на белите медицински престилки от родителите на техните деца.

Медицински университет – Плевен е първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по специалност „Медицина” за чуждестранни студенти, провеждано изцяло на английски език. Випуск 2019 година е 16-тия пореден от чуждестранни студенти, провели обучението си изцяло на английски език.

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...