Акценти
Начало / Образование / 55 цветя за ПГРТО засадиха ученици от професионалното училище

55 цветя за ПГРТО засадиха ученици от професионалното училище

Ученици от 10 и 11 клас на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен и техните учители Диляна Петкова и Искра Траянова участваха в акцията „Зелено и цветно – 55 цветя за ПГРТО“. В чест на 55-годишнината на гимназията и с идеята за опазване красотата на природата и подобряване на средата, в която децата учат, спортуват и почиват, младите природолюбители от клуб „Екология“ оформиха тревните площи пред учебно-тренировъчната база „Орион“ и засадиха пролетни цветя във формата на числото 55. В непосредствено съседство до цветната градинка е детска площадка.

Клуб „Екология“ е създаден през 2010 година и започна дейността си с посаденото по проект „Мисия – Точкова гора“ на ПГРТО първо ясеново дърво в двора на РИМ – Плевен. 

„Промяната се случва само с обединени усилия, инициативност и амбиция. А когато вложиш труд и емоция в нещо, няма как да не продължиш да се грижиш за него, да го пазиш и подобряваш“, казаха участниците в акцията. Техният пример беше последван от малки помощници, които спонтанно се включиха в в засаждането на цветята.

Снимки и текст: ПГРТО

Прочетете също:

Днес имен ден празнува Доротея

На 5 юни Църквата почита Св. Доротей, на когото се приписват разказите за пророците, апостолите ...