Начало / Образование / 503 кандидат-студенти ще се борят за 80 места за бъдещи медици

503 кандидат-студенти ще се борят за 80 места за бъдещи медици

Средно шест кандидати ще се борят за едно място по медицина на изпита по биология, който ще се проведе на 3 юли в Медицински университет Плевен. Общо 503 са кандидат-студентите, които ще се състезават за 80 места, държавна поръчка, редовно обучение по специалност „Медицина”.

В това число влизат 32 кандидати, които ще участват в класирането само с оценката си от предварителните изпити, които МУ Плевен проведе за първи път тази година през април. От общия брой на кандидатите жени са 334, а мъжете – 169, което означава, че 8 жени се състезават за едно място, а надпреварата при мъжете е средно 4 към едно.

Изпитът по Биология ще се проведе на 3 юли /сряда/ от 8.00 до 13.00 ч в учебните зали на територията на Ректората и Учебния корпус с участието на над 90 квестори – преподаватели и служители на университета. В деня на изпита кандидат-студентите ще се настаняват по местата си от 7.00 до 7.30 часа. Точно в 7.45 часа в зала „Асклепий” на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните въпроси по Биология. Това ще стане на произволен принцип от темите по учебния материал по биология за 8, 9 и 10 клас.

Вторият конкурсен изпит по Химия е на 11 юли, а първото класиране на кандидатите за специалност „Медицина” ще излезе на 22 юли.

Прочетете също:

За поредна година в ДГ „Еделвайс“ се проведе открит урок по предприемачество

За  девета  поредна година в ДГ „Еделвайс“ – Плевен, днес се проведе открит урок по ...