Акценти
Начало / Общество / Алеите в Кайлъка – наводнени

Алеите в Кайлъка – наводнени

Алеите в парк Кайлъка са наводнени, проверка е установила, че причината е в невъзможността на канализацията да поеме големите водни количества. По този повод областният управител на Плевен Илиян Йончев се запозна със състоянието на язовирите в парк Кайлъка след постъпилите за това лично до него сигнали на граждани, уточняват от пресцентъра на Областна администрация.

В резултат на падналите интензивни валежи в края на миналата седмица повишени водните нива и са предприети действия по контролирано източване на язовирите „Сини Вит” в землището на с.Тученица и „Кайлъка” и „Тотлебенов вал” на територията на парк Кайлъка. Установено е, че коритото на река Тученишка е в състояние да поеме изпусканите водни количества.

Екип на ВиК Плевен работи по решаването на проблема с канализацията. Специалисти на Областно управление „Пожарна безопасност и гражданска защита” са се заели с отводняването на парка и езерото. Екип на „Напоителни системи” пък наблюдава денонощно изпускането на водата от язовирите до достигането на препоръчителните нива.

На свиканото спешно заседание на Областния щаб за защита при бедствия е обсъдено продължаването на работата за недопускане на никакви щети. Заради сигурността на хората областният управител Илиян Йончев е разпоредил поставянето на  предупредителни ленти на стълбите в района на Моста.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...