Акценти
Начало / Общество / Обсъждат готовността на учебните заведения в Община Червен бряг за новата учебна година

Обсъждат готовността на учебните заведения в Община Червен бряг за новата учебна година

 Червен бряг

На 1, 2 и 3 септември в Заседателната зала на Община Червен бряг ще се проведат  заседания на постоянните комисии при Общинския съвет. Ще бъде представена информация относно готовността на учебните и детските заведения на територията на Общината за учебната 2014/2015 година. Старейшините ще коментират състоянието на училищната  мрежа и тенденции в развитието й, както и обхванатите и необхванати деца и ученици в детски градини и училища по възраст. Предмет на коментар ще е състоянието на здравеопазването в училищата и детските градини. Ще бъде гласувано предложение относно съществуването на паралелки под минималния брой ученици.

Информация за дейността на Експертен съвет по устройство на територията в периода 1.09.2013 г. до 1.08.2014 г. е още в материалите за обсъждане. Ще се коментират незаконното строителство на територията  на Общината, както и текущото изпълнение на бюджета за първото полугодие на 2014 г. е бъде обсъдено откриването на процедура за изготвяне на предложения за съдебни заседатели за Окръжен съд – Плевен.

Старейшините ще гласуват предприемане на действия от страна на Община Червен бряг по изпълнение на допълнителни дейности за асфалтиране на компрометирани участъци около зоните на строително-монтажните работи по Проект „Подобряване и изграждане на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в гр. Червен бряг” по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”

Сред предложенията е и осигуряване на собствено финансиране за изработване на Проект на Общ устройствен план на Община Червен бряг, съгласно сключено Споразумение № РД-06-116/05.08.2014 г. между  Министерство на  инвестиционното проектиране и Община Червен бряг.

Общинските дружества ще представят ежемесечния си отчети.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...