Акценти
Начало / Култура / Поп и джаз хитове представиха учениците на Доротея Люцканова в годишен концерт

Поп и джаз хитове представиха учениците на Доротея Люцканова в годишен концерт

 Дори диос

9 ученици на преподавателката по поп и джаз пеене Доротея Люцканова демонстрираха наученото през годината на сцената на читалище „Лик” снощи. За нетърпеливата публика те бяха подготвили както известни български песни, така и популярни чуждоезични произведения, както и няколко джаз стандарта.

Дори диос

Тон на събитието зададе Гена Люцканова, дъщеря на Доротея, която е и най-дългодишната й ученичка. На нея се падна честта и да партнира многократно на сцената както на своята майка, която зарадва почитателите си с няколко изпълнения, така и на много от учениците.

Елизабет Захариева

Най-малката участничка в музикалния празник Елизабет Захариева изпя два трудни, но любими на публиката хита на Марая Кери и на Лили Иванова.

Владимир Захариев - Доротея Люцканова

Нейният брат Владимир Захариев, който от 4 години учи пеене в студио „Дори диос”, впечатли присъстващите както с елегантния си бял костюм и папионка в същия цвят, така и с въздействащите си изпълнения, едното от които беше на емблематичното за група „Сигнал” парче ”Сбогом”.

Александър Георгиев

„Има ли цветя на леглото до тебе” на група „Те” изпя Александър Георгиев. Елена Георгиева, Александрина Първанова и Десислава Иванова от Лом, които участват в ежегодния уъркшоп на Доротея Люцканова в града им, демонстрираха талант и музикален усет.

Прозвучаха и няколко дуета в изпълнение на майка и дъщеря Люцканови. В концерта участваха професионални музиканти от страната, които с артистичното си и професионално присъствие на сцената допринесоха за общата вдъхновяваща атмосфера и вдъхнаха кураж на младите изпълнители.

Финала на празника постави преподавателката по поп и джаз пеене, облечена в дълга червена рокля. Тя благодари на децата, публиката, колегите си на сцената и спомоществователите на изявата и пожела на младите творци нови успехи в света на музиката.

Дири диос

 

Доротея Люцканова

Доротея Люцканова

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...