Акценти
Начало / Политика / 4:3:1:1 или 3:3:2:1 е възможното разпределение на мандатите в 15 МИР

4:3:1:1 или 3:3:2:1 е възможното разпределение на мандатите в 15 МИР

Централната избирателна комисия  вече оповести резултатите от изборите в Плевенска област след 100% обработени протоколи на всичките 382 секционни избирателни комисии в 11-те общини на региона.

Според тези данни Коалиция за България е с 32.75 от гласовете, ГЕРБ – 26.69%, Атака – 8.95%, ДПС – 7.25%. Границата от 4% в нашия регион преминава и Национален фронт за спасение на България, но на национално ниво формацията остава под чертата за влизане в новото Народно събрание.

Сега въпросът е как ще бъдат разпределени деветте мандата в 15 МИР Плевен. Единият вариант, който е и най-вероятният, разпределението може да е 4:3:1:1. Това означава четирима депутати за Коалиция за България, трима за ГЕРБ и по един депутат за Атака и ДПС.

При този вариант плевенските депутати ще са:

Коалиция за България

Стефан Ламбов Данаилов
Васил Миланов Антонов
Любомир Ангелов Петков
Петър Илиев Дулев

Ако Стефан Данаилов, който е водач на листата и в Пловдив, предпочете да е депутат от там, а не от Плевен, означава, че и петият – Димитър Георгиев Кочков, също влиза в парламента.

При ГЕРБ също има уговорка , тъй като и Ивайло Московски е кандидат от две листи, което означава, че четвъртият също има шанс да е депутат. Така възможните народни представители от ГЕРБ са:

Цецка Цачева Данговска
Пламен Тачев Петров
Ивайло Ангелов Московски и Владислав Тошков Николов, ако Московски влезе в парламента не от Плевен.

От АТАКА – Явор Нотев

От ДПС – Митхат Метин

Друг възможен вариант е по три  мандата за Коалиция за България и за ГЕРБ за сметка на два мандата за Атака и един за ДПС.

Очакванията са най-късно до края на деня да има яснота кой ще представлява Плевенски регион в 42-то Народно събрание.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...