Акценти
Начало / Крими / На сигнали за 16 произшествия са се отзовали пожарникарите за три дни

На сигнали за 16 произшествия са се отзовали пожарникарите за три дни

За времето от 6.00 часа на 10 май до 6.00 часа тази сутрин служителите от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен са взели участие в ликвидирането на 16 произшествия. Това съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство. Няколко от тях са завършили с материални щети.

На 10 май в 14,12 часа е съобщено за пожар в селскостопанска пристройка в с.Писарово, причинен от детска игра. Унищожени са 20 кв. м покривна конструкция.

На 11 май в 11,10 часа е пламнал пожар в павилион – бирария в Плевен, на ул. „Княз Ал. Батенберг”. Причината за възникване на пожара е непочистена аспирация над електрическа скара. Унищожени са 25 кв. м окачен таван и 10 кв. м стъклопакет, изгорели са аспиратор, скара, хладилник, фризер, партигрил, машина за сок, компютър и фритюрник.

На 12 май в 12,38 часа е съобщено за възникнал пожар в лятна кухня в град Левски, възникнал заради строителна неизправност. Унищожени са 8 кв. м покривна конструкция.

Рано тази сутрин в 1,14 часа е лумнал огън в къща в с. Новачене. Причините за момента не са ясни и са в процес на установяване. Унищожени са 60 кв. м покривна конструкция.

При инцидентите пострадали хора няма. Пожари в сухи треви и отпадъци са горели в землищата на градовете Плевен, Червен бряг и Никопол и селата Обнова и Реселец.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...