Акценти
Начало / Политика / 40 на сто от публичните длъжности заети от жени, настояват от Обединението на жените социалистки

40 на сто от публичните длъжности заети от жени, настояват от Обединението на жените социалистки

Председателят на плевенския клуб на Обединението на жените- социалистки Ева Маринова бе избрана за член на Националния съвет на организацията, съобщиха от плевенската централа на БСП в Плевен. Освен нея като представителки за област Плевен влизат Ганка Нинова от Червен бряг и Мадлен Стоянова от София.

Изборът е протекъл в рамките на Четвъртата национална конференция на Обединението на жените – социалистки в БСП, която се проведе на 7 април на „Позитано” 20 в столицата. В работата на форума участваха дами от цялата страна, които се обединиха около действия за намаляване на женската безработица, срещу дискриминацията в заплащането на женския труд и за подобряване на трудовото законодателство. Важен акцент е постигане на икономическа независимост на жените, развитие на системата от услуги за облекчаване на положението на работещите жени, преодоляване на предпоставките за неравнопоставеност на жените в областта на науката, както и целенасочена профилактика и борба с масовите женски заболявания. В работата си Обединението на жените социалистки в БСП ще установи и пряк контакт с Партията на европейските социалисти и ще настоява 40 на сто от публичните и изборни длъжности  да са заети от дами.

Гост на Четвъртата национална конференция беше и президентът на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев. В приветственото си слово той подчерта, че жените винаги са били важна опора за стабилността на партията и вдъхновител по пътя на победите и успехите. Станишев изтъкна и ролята им при взимане на решения с умереност и мъдрост и ги  призова за активно включване в подписката в подкрепа на проекта за АЕЦ „Белене”.

Прочетете също:

При 100% обработени протоколи в Плевен ГЕРБ с минимална преднина пред „Има такъв народ“

Само 426 гласа осигуриха първото място на коалицията ГЕРБ-СДС в област Плевен. ГЕРБ печели 24.63% ...