Начало / Образование / 4-годишната Цветелина откри първото издание на конкурса за рецитатори „Син съм на юнашко племе”

4-годишната Цветелина откри първото издание на конкурса за рецитатори „Син съм на юнашко племе”

4-годишната Цветелина Лазарова, която днес празнува и своя рожден ден, откри първото издание на междуучилищния литературен конкурс „Син съм на юнашко племе”. Малката рецитаторка изпълни част от стихотворението „Хаджи Димитър” на Христо Ботев.
Сред вековните дървета и реликви от Освободителната война в къщата музей „Цар Освободител Александър ІІ” се провежда конкурсът, чийто организатори са НУ „Христо Ботев” – Плевен, Дирекция „Военноисторически музеи” и Община Плевен.

011цветелин горанов
Преди на сцената да излязат малките рецитатори директорът на НУ „Христо Ботев” – Цветелин Горанов, поздрави всички с предстоящия национален празник. „За нас българите Трети март е въплъщение на едно начало. Ако днес можем да се наречем свободни, това не би било възможно без поколения просветители, революционери и национални герои. Славното минало на нашия народ ни задължава да бъдем упорити в отстояването на националния идеал, както и в общата ни воля за свобода”, каза Горанов и пожела на всички участници в конкурса успех.
Йонита Иванова, началник на отдел „Образование” в Община Плевен също поздрави участниците и от името на кмета Георг Спартански им пожела да живеят и да се учат така, че да бъдат достойни наши наследници.

015йонита иванова
Междуучилищният литературен конкурс „Син съм на юнашко племе” се провежда в няколко категории: индивидуално изпълнение на патриотично стихотворение, групово изпълнение на патриотично стихотворение и лично творчество. Участниците оценява жури в състав: Нина Дорошенко от отдел „Култура” в Община Плевен, Валери Какачев – уредник във ВИМ – Плевен, и Мариета Калъпова – актриса в ДКТ „Иван Радоев” – Плевен.
Очаквайте резултатите от конкурса.

024конкурс рецитатори

031официални лица

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...