Начало / Общество / 3D турнето на „Летяща еко класна стая” спира и в Плевен

3D турнето на „Летяща еко класна стая” спира и в Плевен

Учениците от 1 до 4 клас на 15 плевенски училища ще бъдат включени в инициативата на ЕКОПАК и Община Плевен за популяризиране на разделното събиране и рециклиране на отпадъците.

От 24 януари до 13 февруари зеленият 3D автобус „Летяща еко класна стая” ще спре в Плевен. На работна среща директорите на включените в инициативата плевенски училища, заедно с началника на отдел „Образование”  – Йонита Иванова, изработиха график за посещение на атрактивния автобус.

„От нас се изисква с общи усилия да направим добър, положителен и смислен ефектът от тази съвместна инициатива на ЕКОПАК и Община Плевен, която е започнала през 2011 г.“, каза Йонита Иванова.

„Летящата еко класна стая“ е оборудвана  със съвременна презентационна техника. На 3D телевизори  учениците ще имат възможност чрез интерактивно представяне да получат информация за опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъците. Активни участници в представянето са симпатичните герои Харти, Стък и Пластика.

Досега 3D турнето на „Летяща еко класна стая” е спряло в 15 големи и 17 по-малки градове на страната и е посетено от повече от 50 000 деца.

Прочетете също:

Временни ограничения на движението в центъра на Плевен заради предстоящия в неделя балотаж

Във връзка с нормалното провеждане на балотажа за избор на президент и вицепрезидент  на  Република ...