Акценти
Начало / Крими / 39-годишен е наръган с нож след улична свада

39-годишен е наръган с нож след улична свада

Инцидентът е станал на 8 юни в Долна Митрополия, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Плевен. В 17 часа в полицията в Долна Митрополия е постъпил сигнал за сбиване на улица „Прогрес” в града, при което единият участник е наръгал другия с нож. Незабавно е изпратен полицейски екип, който на място е установил, че 74-годишен местен жител е нанесъл няколко удара с нож в корема на 39-годишен мъж, с когото влезли в лют спор. Искрата се е запалила след изхвърлени стъклени бутилки от дядото на място, на което играят деца. По-младият мъж е направил забележка на съгражданина си, но той се е нахвърли върху него с нож. Полицейска проверка е изяснила, че между мъжете тлеела стара вражда на битова основа. И двамата са осъждани. Нападателят е задържан за 24 часа. Пострадалият е откаран за лечение в Плевенската болница. Оказана му е лекарска помощ и е освободен за домашно лечение. Ножът е иззет. По случая продължава работа разследващ полицай. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен.

Прочетете също:

460 килограма насипен тютюн е открит при полицейска операция в Плевенско

В специализираната акцията са участвали служители от „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен ...

Един коментар

 1. Днес 04.04.2014г., около обяд, пред окръжна болница в гр.Плевен се разхождат двама Циганина с по над 5бр. Ножове в ръце, единият държеше и еднометрова брадва – ходят и предлагат хладнокръвни оръжия на хората и то „пред Болница“.
  Наглите цигани ми предложиха и на мен да си закупя „евтино“ както нож, така и брадва…
  Обадих се на „112“ и сигнализирах за тези „Цигани“ респ. за бизнеса които развиват с оръжия…
  След няколко минути ме потърсиха от „112“ и ме препратиха към дежурен „Полицай“ от 1-во районно управление – гр. Плевен, за да обясня фактическата обстановка!
  Полицая ме увери, че по най-бързият начин ще се мобилизират и ще вземат необходимите мерки за да проучат случая и да заловят „Престъпниците“.
  Тъй като „Полицая“ не беше достатъчно убедителен по телефона, по отношение на думите си спрямо сигнала ми… останах за 30-тина минути в заведението пред болницата за да се уверя, че някой нещо ще направи, тъй като не бях сигурен в това….
  За това време не видях да пристига патрул… на 15-тата минута циганите изчезнаха…. след още 10-тина се появиха отново и продължиха да си предлагат ножовете и брадвите на улицата пред „Болницата“.
  Извода е ?!?!
  Полицаите не закачат циганите в Плевен… Нито тези с ножовете по улиците и пред Болниците, нито тези които продават цигари без бандарол, да не говорим за тези, които излизат по улиците с по 3-4 бр. проститутки…..
  До кога ще продължаваме така, питам аз господата полицай и защо се притесняват да арестуват нарушители на закона с хладнокръвни оръжия в ръце, на етап, че преди дни стана „Убийство“ в гр. Плевен с „Нож“…
  До кога? и защо така?