Акценти
Начало / Здравеопазване / 3 500 лева събраха от ОУ „Максим Горки” за онкоболни деца

3 500 лева събраха от ОУ „Максим Горки” за онкоболни деца

Приключи благотворителната кауза на ОУ „Максим Горки” – Левски, която премина под наслов  „Дари надежда” и имаше за цел да бъдат събрани средства в подкрепа на лечението на деца с онкологични заболявания от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, клиника по детска клинична хематология и онкология, гр. София.

„Благотворителността не е самоцел в нашето ежедневие, а необходимост, с която се измерва същността на човешкото съществуване.  Да помагаш на нямащите, безпомощните и хората в безизходица да постигнат нещо, е задължение за всички нас. Нека не забравяме, че човек се учи да бъде добър и колкото по-навреме дадем тези уроци на нашите деца, толкова по-добри хора ще станат! На това учим нашите ученици в Основно училище „Максим Горки“”, сподели директорката на училището с благодарност към всички дарители.

Общата  сума, събрана от кулинарна томбола и търг, коледен базар и от продажба на коледни снимки, е 3 500 лв. Тя ще бъде преведена по банковата сметка на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, клиника по детска клинична хематология и онкология, гр. София от представители на Ученическия съвет при ОУ „Максим Горки“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...