Акценти
Начало / Образование / Обявиха победителите в конкурса „Защо ще остана в България” на Сдружение „Артилерия“

Обявиха победителите в конкурса „Защо ще остана в България” на Сдружение „Артилерия“

Сборник с над 80 есета на ученици от пет области – Плевен, София, Търговище, Разград и Велико Търново, са издали от Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен. Всички те са участвали в конкурса на тема „Защо ще остана в България”, организиран от плевенската неправителствена организация. На пресконференция днес председателят на Сдружението о.з.подп. инж. Радослав Георгиев представи сборника и съобщи имената на победителите в конкурса.

На първо място е класирано есето на Ивайла Миткова Линкова от 10 „а“ клас на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен. На второ място е Елеонора Бенова – 10 „г“ клас на ПГ по електроника и химически технологии – Плевен, трето място е за Валери Валериев Христов – 11 „б“ клас на ПГ по електроника и химически технологии – Плевен.

Присъдени са и две поощрителни награди. Те са за Жулиета Здравкова Кръстева – 9 „б“ клас на ПГ с преподаване на чужди езици – Плевен, и за Янислав Красимиров Василев – ученик от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ – Велико Търново.

Връчена е и една Специална награда на 11-токласничката Ивет Йотова от Профилираната природо-математическа гимназия в Ботевград.

Писмените работи са оценени в съответствие с изискванията на Националните компетентности за изграждането на есе и езиковите компетентности от преподаватели от плевенски училища, уточни Радослав Георгиев.

Наградите на отличените ученици ще бъдат връчени на тържество, което ще се проведе на 11 март 2019 г. във Военен клуб – Плевен.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...