Начало / Спорт / 28 шахматисти се включиха в пролетния турнир на СКШ „Плевен XXI“

28 шахматисти се включиха в пролетния турнир на СКШ „Плевен XXI“

ALIM7765шах

28 шахматисти на възраст от 6 до 16 години се включиха в пролетния турнир по ускорен шах на шахматен клуб „Плевен XXI“. В надпреварата, която се състоя на 19 април, се включиха и пет състезатели на гостуващи клубове – „Асеновец“ Асеновград и „Етър“ Велико Търново. Контролата за мислене беше ускорена, 20 минути на състезател. Системата на провеждане – Швейцарска, в 6 кръга. Регламентът на турнира предвиждаше награди за победителя в турнира, за най-добре представил се състезател до 8, 10 и 16 години, а също и за най-малък участник.
С актив от 5.5 точки, с убедителна игра първото място зае 16-годишният състезател на ШК „Асеновец“ Волен Дюлгеров. Той получи грамота и право на безплатно посещение на лекциите от школата, която ще се проведе в СКШ „Плевен XXI“ от 7-ми до 10-ти май, с гост – лектор гросмайстор Александър Делчев.

ALIM7784призьорите и главният съдия мс Христинка Илиева
Втори стана неговият съотборник Давид Цветанов с 5 точки, който бе награден като победител до 16 години с грамота и купа, под формата на шахматната фигура дама. Със същия актив третото място зае Захари Иванов, състезател на СКШ „Плевен XXI“. При 10-годишните най-добро представяне направи Любомира Ленкова, която победи в 4 партии и се нареди на пета позиция в крайното класиране. Нейната купа беше с формата на шахматната фигура кон. Валентин Филипов от клуба домакин със спечелените 4 точки стана девети и се пребори за наградата до 8 години – купа с формата на пешка.

ALIM7769Велизар най-малкият участник
Грамота за най-малък участник в състезанието получи 6-годишният Велизар Захариев от ЦДГ „Пролет“, с 2 точки.
Турнирът беше последна проверка на плевенските шахматисти преди предстоящите два Национални турнира: Купа „Търновска царица“, която ще се проведе на 1,2 и 3 май в град Велико Търново и Национален турнир „Надеждите на България“, който ще се проведе на 3, 4 и 5 май в град Трявна.
През тази година СКШ „Плевен XXI“ планира да проведе още 3 турнира на ускорена контрола, през оставащите 3 сезона – летен, есенен и зимен.

ALIM7771шах

Прочетете също:

Важно за шофьорите в Плевен! Временно се променя движението на 23 май заради спортна проява

Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортни ...