Акценти
Начало / Общество / Младежи дискутираха по темите за биоразнообразието в Плевенска област

Младежи дискутираха по темите за биоразнообразието в Плевенска област

проект РБЦ - Плевен 1

На 18 април се проведе първата среща-дискусия по  проект „Ние опознаваме биоразнообразието”, финансиран в рамките на „Програма за подкрепа на НПО в България”, по Финансовия механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2009-2014 г. от страните донори Исландия, Лихтенщайн, Норвегия. Проектът е с продължителност 14 месеца до 26.01.2016 г., а дейностите по него ще се реализират на територията на Плевенска област.

Проекта се изпълнява от Сдружение „Регионален Бизнес център Плевен” и е финансиран по тематична област: „Устойчиво развитие и опазване на околната среда” и приоритет „ Повишаване приноса на НПО за устойчиво развитие”.

проект РБЦ - Плевен

В срещата се включиха всички участници от младежката неформална група, от училищата в Плевен и областта. Дискутирани бяха темите „Въведение и многообразие в биоразнообразието на Плевенска област” и  „Ролята на НПО в опазването на природата”. Участие взеха и представители на Регионален исторически музей – Плевен, в лицето на господин Иван Райчев – експерт по екологията и биоразнообразие, НПО „Еко посоки 21”  и „Чиста природа”, учители от средни училища в Плевенска област и граждани. Младежите изразиха своята активна позиция и отношение към поставените теми за дискусия, запознаха се с интересни факти в сферата на биоразнообразието и опазването на околната среда. На срещата присъстваха и специалисти по фотография, които запознаха участниците с основни тънкости и практически моменти при работа с макрофотографска техника. Бяха раздадени и сертификатите за приключилото онлайн обучение по Екология.

Събитието продължи в Регионален исторически музей – Плевен, където участниците в младежката неформална група разгледаха и се запознаха експозицията флора и фауна, имаха възможност да наблюдават природни обекти от растителния и животински свят под бинокулярна лупа, да разширят кръгозора си чрез срещите със специалисти в сферата на екологията, биоразнообразието и фотографията.

проект РБЦ- Плевен 2

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...