Начало / Здравеопазване / 24 нови случаи на заразени с коронавирус у нас, общият брой на потвърдените е 565

24 нови случаи на заразени с коронавирус у нас, общият брой на потвърдените е 565

Общият брой на доказаните случаи на заразени с коронавирус са 565, като за последното денонощие са доказани 24 нови случаи. От новите установени 16 са настанени в болница, съобщиха от Националния оперативен щаб на брифинг тази сутрин, 7 април.

Увеличението на доказаните заразени е с 4.4% спрямо вчера. Според проф. Венцислав Мутафчийски  има задържане в едни и същи граници, но е твърде рано за категорични изводи. По тази причина е много рано за разхлабване на противоепидемичните мерки, които със сигурност ще останат до Великден, заяви още началникът на Националния оперативен щаб.

За денонощието в страната има трима излекувани  пациенти и с тях общият брой на преборилите се с COVID-19 е 42-ма. Починалите са 22, като средната им възраст е 66.5 години.

Заразените сред медицинския персонал са 31, осем от тях са лекари от Спешна помощ в София.

За болнично лечение са настанени 201 пациенти от доказаните с коронавирус, 26 са в интензивното.

На брифинга тази сутрин стана ясно, че вече за всяко тестване за коронавирус в лабораториите ще се заплаща по 60 лв. от НЗОК, ако лабораторията има договор със Здравната каса.

Брифингът днес започна с обръщение на ген. проф. Венцислав Мутафчийски към колегите му от цялата страна по повод Дена на здравния работник.

„Искам да честитя празника на всички, които работят в системата на здравеопазването. Както и на всички, които са на предния фронт в борбата с COVID-19, колегите от Бърза помощ, колегите от РЗИ, работещите в Министерство на здравеопазването, които не спят от почти месец, както и колегите от Щаба”, каза ген. Мутафчийски.

Прочетете също:

Честита втора рожба на зам.-председателя на Общинския съвет Бойко Тодоров

Зам.- председателят на Общински съвет – Плевен Бойко Тодоров стана баща за втори път. Щастливата ...