Акценти
Начало / Общество / БЧК започна раздаване на хранителни продукти по програма на ЕС

БЧК започна раздаване на хранителни продукти по програма на ЕС

1841 допълнително включени уязвими граждани в област Плевен ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост. От помощта ще се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи. Списъците на подлежащите на подпомагане лица са предоставени на БЧК от АСП. Раздаването на хранителни пакети започна на 3 април и ще продължи поетапно до 16 април 2020 г.

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В раздаването активно ще участват служители и доброволци на БЧК в област Плевен. С помощта на общинските администрации продължават да се идентифицират случаи на хора с ниски доходи, попаднали в затруднена ситуация. При възможност те също ще бъдат включени в настоящата кампания.

В град Плевен са раздадени храни на 3 лица под карантина и на 39 лица над 65 г. От 6 април раздават в общините Белене, Левски и Д.Дъбник, от 7 април – Никопол, Пордим и Кнежа, от 10 април – Искър, Червен бряг, Гулянци и Долна Митрополия.

Всички общински кметове оказват активна подкрепа, за да достигнем до всеки от нуждаещите се.

По време на настоящото допълнително раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...