Начало / Икономика / 210 земеделци не са декларирали пред НАП Плевен доход от получени субсидии

210 земеделци не са декларирали пред НАП Плевен доход от получени субсидии

В област Плевен неподалите годишна данъчна декларация земеделци са 210, като спрямо данните на ДФ „Земеделие“ има и отклонения на 707 задължени лица в сумите, посочени в подадените им декларации. Размерът на  недекларирания доход на земеделци в областта е малко над 817 хил. лева.

През тази седмица приходната агенция започва информационна кампания към всички земеделски производители, допуснали неточности в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г. Освен с писма по електронната поща, гражданите ще бъдат уведомени и по телефона, допълват от приходната агенция. Консултация по въпроса може да се получи и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

На 10 септември във Велико Търново се проведе среща с представители на общините от териториалния обхват на офис Плевен. На срещата присъства и зам. -председателят на Национална асоциация на зърнопроизводителите в страната. Целта на срещата бе да се запознаят кметовете на общините с общата ситуация в страната и с данните за област Плевен.

Предоставени бяха информационни материали и др. разясняващи режима на облагане на земеделските стопани. Поискано бе съдействие за популяризиране на изискванията към земеделските стопани в общините.

 

Прочетете също:

Кандидатите на БЗНС и БСП на балотаж за кмет на Стежерово

В село Стежерово, община Левски тази неделя ще се проведе балотаж, след като нито един ...