Начало / Крими / 20 килограма тютюн и 18 кутии с незаконни цигари иззеха плевенските полицаи за ден

20 килограма тютюн и 18 кутии с незаконни цигари иззеха плевенските полицаи за ден

тютюн

На 3 април около 15 часа на кооперативния пазар в Плевен служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и група „Охрана на масови мероприятия“ при ОДМВР – Плевен са установили, че 42-годишен държи 3 черни на цвят полиетиленови чанти, съдържащи тютюн с общо тегло 3.5 кг. Намереното количество е предадено от плевенчанина с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава сектор „Противодействие на икономическата престъпност “ ОД на МВР – Плевен.

На същата дата в Червен бряг е проведена специализирана операция и около 22:30 часа при проверка в село Чомаковци в търговски обект, с управител 40-годишен от Червен бряг,  в складово помещение са открити да се съхраняват 18 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките „Президент“ и „РЖД“. Тютюневите изделия са предадени с протокол и се съхраняват в РУ-Червен бряг, а по случая е уведомен районен прокурор в РП – Червен бряг.

Отново на 3 април при провеждане на специализирана операция от служители на Второ РУ МВР и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен на улица „Ал. Батенберг“ е спряна 38-годишна от село Буковлък. Жената е улична търговка и в нея у намерена тютюн с тегло 2.500 килограма. Суха тревиста маса е иззета. На нарушителката е съставен акт за административно нарушение. На същата улица при проверка на лек автомобил „Опел Астра“, с водач 35-годишен от село Буковлък, е намерен чувал с 14 килограма тютюн на стойност около 2000 лв., който е предаден с протокол за доброволно предаване. Образувана е преписка, по която продължава работа полицейски инспектор.

Прочетете също:

Задържаха 17-годишен за притежание на наркотици

На 30 юни 2020 година около 20:00 часа в областния град на улица „Дойран“ в ...