Акценти
Начало / Образование / 19-ти випуск дипломанти на факултет „Обществено здраве” получи дипломите си

19-ти випуск дипломанти на факултет „Обществено здраве” получи дипломите си

На тържествена промоция днес в аудитория „Магнум” дипломите си получиха 122 бакалаври и магистри от 19-ия випуск на факултет „Обществено здраве” на Медицински университет – Плевен. Церемонията откри проф. Силвия Янкуловска, декан на факултет „Обществено здраве”. В обръщението си към дипломантите тя припомни историята на създаването на факултета, отбелязвайки неговото бързо развитие в отговор на потребностите от кадри в областта на общественото здраве.

Завършващите бяха поздравени от ректора на Медицинския университет – проф. д-р Славчо Томов. В приветствието си ректорът отбеляза, че, макар и млад, Плевенският университет се развива динамично, поддържайки своя профил на новатор, именно заради младите хора, които се обучават в него. Ректорът даде висока оценка на кампанията „Благодаря ти, докторе”, която вече поредна година се организира от Асоциацията на студентите медици в България – клон Плевен, с идеята плевенчани да напишат благодарствени писма към лекаря, положил грижи за тяхното здраве. Вярвам, че много от вас, са получили или ще получат  благодарствени писма от своите пациенти, заяви проф. Томов.

На абсолвентите  ректорът пожела повече оптимизъм, защото не са избрали просто една професия, а са се посветили на мисия. „Убеден съм, че ще положите необходимите усилия за утвърждаването си като добри професионалисти в нашите страна. Ще продължите да се усъвършенствате, но ще помните, че  зад всяко ваше действие стои авторитетът на  вашите преподаватели и на целия Медицински университет”, каза проф. Славчо Томов. Той завърши приветствието си към абсолвентите с три важни правила на известен мислител – Работи усърдно, Обичай работата си, Никога не се предавай.

Приветствие към дипломантите  отправиха също  Надя Димитрова, председател на Регионалната колегия – Плевен на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, и Ивайла Петкова, главна медицинска сестра на УМБАЛ – Плевен . Поздравителни адреси по повод промоцията бяха изпратили областният управител Марио Тодоров, директорът на РЗОК – Мартин Митев, и други.

Специален гост на церемонията беше Елс Макелберг, доктор по теология и старши лектор по етика в Медицинския център на Университета в Грьонинген, Холандия, която също поздрави завършващите студенти.

От името на дипломантите отговор на приветствията направиха  отличниците на випуска Милена Александрова – магистър в специалност „Управление на здравните грижи“ и Поля Ламбева – бакалавър в специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“. Общо 36 са дипломантите, които завършват обучението си с отличен успех.

Преди да получат дипломите си от ректора на университета, завършващите положиха клетва. Промоутър тази година беше доц. Георги Цанев, който беше посрещнат с бурни овации.

Дипломите си за завършено висше образование получиха 19 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2016; 16 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2016; 31 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2017; 35 магистри от специалност „Управление на здравните грижи“, випуск 2016 и 2017, и 21 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ – випуск 2017.

Прочетете също:

10 медела за ШКК „Спартак” – Плевен от Национално първенство по шотокан карате-до

Един златен, два сребърни и седем бронзови медала спечелиха каратеките  на Шотокан карате клуб „Спартак” ...