Акценти
Начало / Култура / За приложението на древните мистични технологии говори в Плевен акад. Гайд

За приложението на древните мистични технологии говори в Плевен акад. Гайд

При изключителен интерес премина среща-разговор с автора на петата книга от нашумялата поредица  „Тракийското писмо декодирано“ – „Мистериите на Самотраки и руническата Книга на Тайните“ – акад. Цветан Гайд. Зала „Археология“ на Регионалния сторически музей в Плевен беше препълнена от заинтригувани от откритията на акад. Гайд.

Авторът сподели най-новите постижения на екипа от Института по Т-наука, анализите и изводите от древното знание, запазено като текстове върху артефакти от тракийската цивилизация по нашите зами и акцентира върху значимостта от изследването и анализирането на древните мистични технологии, приложими и  днес – в съвременното информационно общество.

Срещата в Плевен е част от голямата обиколка на автора из страната след огромния интерес, с който бяха посрещнати откритията в София, Варна, Бургас, Стара Загора и Враца. Предстои представяне на книгата и в Пловдив на 27 октомври.

Книгите от поредицата са плод и продължение на забележителния пробив, който д-р Стефан Гайд направи през 2006 г. в декодиране на древната тракийска пиктографска писменост. Създаденият от него изследователски метод е приложим от всеки учен в различните области на познанието, лингвистиката и технологичните приложения.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...