Акценти
Начало / Политика / 16 политически субекта са регистрирани в ОИК-Плевен за участие в местния вот

16 политически субекта са регистрирани в ОИК-Плевен за участие в местния вот

В Общинската избирателна комисия – Плевен, са регистрирани 16 политически субекта – партии, коалиции и инициативни комитети, са се регистрирали за участие в предстоящите местните избори на 27 октомври. Това съобщи председателят на ОИК – Плевен Ярослав Димитров на пресконференция днес. Заявили желание за участие с листа за общински съветници са 22 политически субекта, а 21 са се регистрирали за участие в изборите за кметове на кметства.

Засега са ясни само имената на двамата независими кандидати за кмет на Плевен, чиито кандидатури се издигат от инициативни комитети. Това са Георг Спартански и Ангел Дочев. Окончателният вариант на всички видове регистрации ще бъде ясен на 24 септември вечерта, когато изтича срокът за подаване на документите в ОИК за кандидатите за кметове и за общински съветници, издигнати от партии и коалиции, обясни Ярослав Димитров.

В община Плевен избирателите ще правят избор за 59 позиции – кмет на община Плевен, кметове на 17 кметства и избор на 41 общински съветници.

В седем селища от общината няма да има избор на кмет на кметството, тъй като са под изискуемия минимум от 350 жители. Кмет на селото няма да избират в Горталово, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Ралево, Тодорово, Тученица.

На 25 септември в Централната избирателна комисия ще бъдат изтеглени номерата, под които ще бъдат вписани в бюлетината регистрираните  партии и национални коалиции. Поредността на номера на местните коалиции и инициативни комитети се определя съгласно поредността на регистрацията им в ОИК, следвайки номерата на партиите и националните комисии.

Също на 25 септември ОИК – Плевен ще изтегли жребии за участие в местни публични изяви и диспути на регистрираните политически субекти.

 

 

Прочетете също:

Отново отбелязваме заедно Сирни Заговезни и Масленица

Тази година българският обичай Сирни Заговезни и руският Масленица отново ще бъдат отбелязани заедно.  Това ...