Начало / Видео / 150 млади възрожденци получиха своите членски карти в Панорамата (видео, снимки)

150 млади възрожденци получиха своите членски карти в Панорамата (видео, снимки)

млади възрожденци

На тържествена церемония днес в Панорама „Плевенска епопея“ председателят на Парламента Цецка Цачева връчи 150 членски карти на млади възрожденци. На тържеството присъстваха също и председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев, областният управител на Плевен Ралица Добрева, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и авторът на „Време разделно“ акад. Антон Дончев.

млади възрожденци
Церемонията откри Васил Василев, който след изпълнението на националния химн от присъстващите, се обърна към тях с думите, че те трябва да се гордеят с него и да го пеят с пълно гърло. Василев посочи, че при създаването на първите два клуба в Плевен, наистина се е изненадал от активността, която показват младите възрожденци. Той сподели още, че няколко неща са му направили силно впечатление и не само на него, но и на децата от цялата страна. Васил Василев уточни, че при предишното си посещение в страната е имало едва 16 клуба, а техният брой вече е около 90 на брой.

млади възрожденци
От своя страна Цецка Цачева също отправи призив към младите възрожденци. Тя подчерта, че младите трябва да познават своите корени, своята историята, която е пълна с неизчерпаеми извори на възторг и на самочувствие. „Само народ, който познава миналото си, който знае историята си, може да има светло бъдеще. За да бъдете истински следовници на хора като Левски, трябва да обичате своята родина, своя град“, обърна се към подрастващите председателят на Народното събрание. „Винаги съм казвала, че свободата започва от Плевен и няма да се уморя да го повтарям“, заяви още Цачева пред събралите се млади възрожденци.

млади възрожденци
Писателят Антон Дончев също се обърна към събралите се плевенчанчета. „Всеки ден празнуваме нашата писменост като говорим на един и същи език. След броени дни всички ние ще празнуваме Денят на българската култура, а преди всичко това е ден на Светите братя Кирил и Методий, но и двамата са угаснали далеч от нашите земи. В нея са дошли техните ученици, които са извършили едно наистина велико дело“, заяви развълнувано Дончев.

млади възрожденци

млади възрожденци

Прочетете също:

Нова Здравна служба откриха в  кметство Мечка

С водосвет в село Мечка беше открита новата Здравна служба.  Дълго време тя се е ...