Начало / Общество / Дарение от четири еко-табели получи Община Плевен

Дарение от четири еко-табели получи Община Плевен

еко-табели

Плевен стана първият град, в който бяха поставени еко-табели, дарени от Българо-американската кредитна банка. Табелите бяха спечелени от шестокласника в Основно училище „Петър Берон” – Плевен Борислав Нечовски. Общо четири еко-табели ще бъдат поставени в нашия град, като на тях може да бъде видяна рисунката на Борислав, с която той участва в Националния конкурс „Зелена вселена”. Той се проведе от 5 ноември до 20 януари, като в него участие взеха 1840 деца на възраст от 7 до 14 години от 181 училища в 102 български общини. С индивидуални награди и грамоти са отличени десет деца и техните училища, а дарение получават общините, от които са спечелилите.

еко-табели
За официалното откриване на първата поставена табела присъстваха кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, представители на Българо-американската кредитна банка и спечелилият наградата Борислав. Тя беше монтирана в тревните площи пред Регионална библиотека „Христо Смирненски“.
„Радостен е фактът, че един от призьорите на Националния конкурс „Зелена вселена“ е именно Борислав. Трябва да има подобни инициативи и това, че кампанията обхваща 102 общини, доказва само нейната мащабност“, заяви проф. Стойков на откриването. „Винаги съм се гордеел с успехите на нашите деца, защото те са нашето бъдеще“, допълни още той.

еко-табели
Регионалният мениджър на Българо-американската кредитна банка Калин Цветков увери от своя страна, че банката ще продължи своята дейност в тази посока и ще насърчава и в бъдеще зеленото поведение у подрастващите и не само.

еко-табели

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...