Начало / Общество / 150 деца са настанени в приемни семейства в област Плевен

150 деца са настанени в приемни семейства в област Плевен

В област Плевен има утвърдени 135 приемни семейства и към този момент в тях са настанени  150 деца. Тази информация беше съобщена днес на информационна среща, на която бяха представени текущи резултати от проекта  „Приеми ме”, по който работят няколко общини в областта – Плевен, Долна Митрополия, Кнежа, Никопол, Червен бряг, Левски и Пордим.

По проекта е създаден консултативен експертен съвет, който да координира проектните дейности, съобщи Биляна Ралчева, координатор на проекта. Негова задача е да направи анализ и да развие приемната грижа. В рамките на проекта е проведено обучение на екипите по приемна грижа и на приемните семейства с настанени деца. Периодично е извършван мониторинг на приемната грижа.

За всяко дете, настанено в приемно семейство, се съставя индивидуална информационна карта, която се актуализира ежемесечно, като се отразява всяка настъпила промяна.  Екипите по приемна грижа всеки месец поне по веднъж правят домашни посещения при приемните семейства. Заложено е също провеждане на индивидуално наблюдение (супервизия)  на приемните семейства с настанени деца – два пъти годишно с продължителност  по 1.5 ч. Такава супервизия вече е проведена със 109 приемни семейства от областта, беше съобщено на срещата днес.

Биляна Ралчева съобщи, че ще бъде проведен конкурс за сформиране на Областен екип по приемна грижа.

Проектът „Приеми ме 2015” е финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Прочетете също:

В село Славовица ще избират кмет на балотаж тази неделя

Кандидатите на „Движение България на гражданите” и ГЕРБ ще се явят на балотаж на 7 ...