Начало / На фокус / 150 деца от домове в Плевенско чакат добри хора да станат техния Дядо Коледа в „Операция плюшено мече”

150 деца от домове в Плевенско чакат добри хора да станат техния Дядо Коледа в „Операция плюшено мече”

150 деца от 14 институции за настаняване на деца, останали без родителска грижа, очакват своите подаръци от дарители, които ще се включат в единадесетото издание на „Операция плюшено мече”. Инициативата е създадена от доброволци, чиято цел е да дарят надежда и радост на деца, отглеждани без родителски грижи.

Екипът на „Плюшено мече” публикува на Фейсбук страницата си списъци на децата от домове в съответния регион и техните желания за подаръци за Коледа. Списъкът на институциите  и децата от област Плевен можете да видите ТУК. Срещу името на всяко дете в списъка е посочено онова, което то най-много иска за Коледа или има най-голяма нужда, ако е болно. Срещу името на детето се отбелязва и името на дарителя, ако вече има такъв. Всеки включил се в кампанията може да изпрати необходимото на повече от едно дете.

За да станете дарител, трябва да изберете списък с деца от домове и да публикувате коментар с номера и името на детето под списъка. Всеки дарител купува съответния подарък, опакова го красиво, надписва го с името на детето, възраст, дом, град и регион, след което изпраща подаръка или го оставя лично в най-близкия пункт за събиране на подаръци. Пунктовете за събиране на подаръците се обявява за всеки град.

Събраните подаръци се разпределят от екипи от доброволци, след което се съобщават датите, на които ще бъдат посетени съответните домове. Всеки дарител, при възможност и желание, може да присъства при предаването на подаръците на децата.

В инициативата може да се участва само с нови подаръци, надписани и опаковани, предназначени за конкретно дете.

Прочетете също:

Детските градини в община Пордим получиха дарение

Детските градини в населените места на община Пордим получиха голямо дарение от „Метро“ Плевен, народния ...