Начало / Последни новини / 150 борци на тепиха в зала „Балканстрой“ за международния турнир „Освобождение“

150 борци на тепиха в зала „Балканстрой“ за международния турнир „Освобождение“

Около 150 борци в класическия стил от Русия, Гърция, Сърбия, Молдова, Румъния, Македония, Италия и всички български клубове ще участват в организирания от БК Изобор /Плевен/ традиционен международен турнир „Освобождение“. Предстоящото състезание е в чест на 140 години от Освобождението на Плевен. Надпреварата е за момичета /3 категории/, момчета /7 категории/, кадети /7 категории/ и юноши /3 категории/. От създаването си досега турнира е провеждан повече от 20 пъти, като по традиция на тепиха излизат най-добрите родни борци, както и от най-силните школи от чужбина. След прекъсване е възстановен през 2016 г. Предстоящото издание ще се проведе на 9 декември в зала „Балканстрой“ под патронажа на кмета на Община Плевен – Георг Спартански. Схватките започват в 10:00 часа, а градоначалника ще открие официално състезанието в 14:00 часа. Спонсори на турнира са Володя Вълков, Стилян Върбанов, Януш Донев, Свилен Крумов, Александър Александров и други. Очаква се да пристигне и председателя на Българската федерация по борба Христо Маринов.

Домакинът – БК Изобор ще бъде представен от всичките си състезатели, сред които шест национали – Цветан Сирашки /кат.54 кг – кадети/, Николай Дзезов /кат.54 кг – кадети/, Иво Илиев /кат.58 кг – кадети/, Борислав Симеонов /кат.58 кг – кадети/, Марио Цветанов /кат.59 кг – момчета/ и Теодор Георгиев /кат.53 кг – момчета/.

2017-а бе успешна година за плевенския клуб. Борците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки спечелиха 16 медала от националните първенства в различните възрасти. Шестима станаха шампиони на страната. Радват и успехите на международния тепих.

Цветан Сирашки се класира на пето място на европейското в Сараево /Босна и Херцеговина/. Иво Илиев е пети на световното в Атина /Гърция/. Липсата на късмет лиши двамата от бронзови медали на въпросните престижни форуми. Иво стана и балкански шампион. Паралелно с това двамата участваха с успех в силни международни турнири.

Теодор Георгиев и Марио Цветанов спечелиха бронзови медали от Балканските игри и по този начин помогна за второто място на националния отбор на България.

Настоящите добри постижения на БК Изобор не са плод на случайност. Те са резултата от отличната организация, която създава Управителния съвет на клуба начело с председателя Володя Вълков, секретаря Цоло Божилски, спонсорите Стилян Върбанов, Януш Донев, Александър Александров и други. Разбира се няма как да не се отбележи отличната работа на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки. Благодарение на добрата организация и прилагането на съвременна треньорска методика плевенската борба е възродена и постигна успехи, каквито не е имала през последните 15 години.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...