Начало / Новините в снимки / 145 зрелостници на ГПЧЕ получиха дипломите си, 41 са отличните

145 зрелостници на ГПЧЕ получиха дипломите си, 41 са отличните

Вълнуващо тържество по повод връчването на дипломите на Випуск 2016 на Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен се състоя в петък в зала „Катя Попова”.

145 зрелостници завършват тази година успешно обучението си в Езиковата гимназия. От тях 41 получиха дипломи с отличен успех.

Отличник на випуска е Стоян Пламенов Божинов, който завършва с пълен отличен и с шестици от двете задължителни матури.

IMG_3078гпче дипломи випуск 2016

Също с две шестици от задължителните матури и  с няколко стотни  разлика в общия успех от дипломата завършва Георги Александров Александров.

IMG_3090гпче дипломи випуск 2016

Двамата младежи вече са устремени по пътя към висшето си образование. Стоян Божинов ще продължи традицията на поколения лекари в семейството и ще учи медицина. Георги Александров, който също има лекари в семейството, е избрал друга насока на развитие – ще учи английска литература във Великобритания.

IMG_3056гпче дипломи випуск 2016

Вероятно много от момичетата и момчетата, които завършват тази година Езиковата гимназия са се насочили към висши училища извън страната. Към тях беше адресиран краткият видео филм на преподавателката им по литература и класна на 12 „ж” – Ангелина Иванова. „Обичайте България, както обичате себе си. Пазете я в сърцето си като нещо съкровено, за което си струва да се живее. Направете така, че дори и да заминете, да се върнете тук, където са вашите родители и позволете на децата ви да се родят  в България, да говорят български и да познават корените си. България чака да ви прегърне”, каза в развълнувано обръщение към зрелостниците Ангелина Иванова. А класната ръководителка на 12 „а” – Розалия Данова, я допълни, напомняйки на своите ученици, че те имат един важен ключ към света и познанието – владеенето на чужди езици. „Пазете този ключ до сърцето си заедно със златния ключ на любовта към родителите ви, за да ви връща винаги тук”, каза тя.

IMG_3048гпче дипломи випуск 2016

Зрелостниците бяха приветствани и от директора на гимназията Юрий Тодоров. „Следвайте мечтите си и ги реализирайте. Бъдете успешни, бъдете добри, както са ви учили вашите учители”, пожела им той, след като прочете поздравителен адрес към тях от началника на РИО – Плевен.

Преди да връчи дипломите на успешно завършилите обучението си дванадесетокласници, Юрий Тодоров награди с книга класните ръководители на Випуск 2016  в знак на благодарност за показания през годините професионализъм. Книга получиха Розалия Данова, Паулина Шопова, Теодора Стефанова, Нела Златарска, Димка Данова, Цветослава Манчева и Ангелина Шопова. С бурни аплодисменти и възгласи на одобрение  учениците наградиха своите класни ръководители.

IMG_3100гпче дипломи випуск 2016

IMG_3094гпче дипломи випуск 2016

IMG_3081гпче дипломи випуск 2016

IMG_3080гпче дипломи випуск 2016

IMG_3060гпче дипломи випуск 2016

IMG_3034гпче дипломи випуск 2016

IMG_3040гпче дипломи випуск 2016

IMG_3066гпче дипломи випуск 2016

Прочетете също:

Определиха цени за продажба на 10 общински жилища в Плевен

Общинският съвет на Плевен разгледа и утвърди списък на общински жилища от фонд „Жилища за ...