Акценти
Начало / Спорт / 14 медала за състезателите на Карате клуб „Спартак“ от национален турнир по карате

14 медала за състезателите на Карате клуб „Спартак“ от национален турнир по карате

карате Спартак 1

Карате клуб „Спартак”- Плевен увеличи отличията си от престижни национални състезания, участвайки в първото издание на Карате турнира „Купа Алеко”. В събота на състезанието участваха 19 клуба и 340 състезатели от цялата страна. Домакин на престижната проява бяха град Свищов и Карате клуб „Алеко”, а състезанието откри кметът на града. Клубът-домакин направи показно, как се организира турнир от национален ранг, с толкова много участници и само на два състезателни терена за един ден.

Плевенския карате клуб „Спартак”, взе участие в 3 от 4-те състезателни дисциплини, а състезателите му спечелиха общо 14 медала – 2 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медала. Двете златни отличия са от дисциплината ката на Тихомир Тодоров на 7 години и Мирела Йолова на 13 години. И двамата победиха своите опоненти с пълно мнозинство на съдийските гласове и заслужиха най-високите отличия.

Сребърните медали са от дисциплината кумите индивидуално . Изключително добро представяне направиха и четиримата вицешампиони: Никола Йотов на 11 години, Марк Томов на 15 години, Ивайло Боев на 15 години и Кристиян Петракиев на 16 години. Бронзовите медали са общо 8, като 2 от тях са в дисциплината кумите отборно – при юноши и при девойки. И двата отбора на Клуба бяха непълни, което постави на изпитание останалите членове, но всички те показаха силен дух и изиграха отлично срещите си. Дисциплината индивидуално кумите донесе бронз за Александър Петков на 9 години, Гергана Атанасова на11 години, Борислав Начев на 12 години, Николай Иванов на 12 години, Тодор Тодоров на 15 години и Георги Борисов на16 години.

Треньорите на Клуба – Милена Кирниколова и Маринела Петрова, изказаха своето задоволство от показаното техническо ниво на своите състезатели и силния им дух за победа. „Този турнир беше още една крачка във възпитанието на нашите състезатели , като целта ни е да възпитаме в тях добродетели на достойни хора, каквито един ден очакваме да станат”, сподели Милена Кирниколова.

карате Спартак

Прочетете също:

Важно за шофьорите в Плевен! Временно се променя движението на 23 май заради спортна проява

Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортни ...