Акценти
Начало / Последни новини / 125 медала от държавни първенства и международни състезания са спечелили каратеките на „Спартак 14”

125 медала от държавни първенства и международни състезания са спечелили каратеките на „Спартак 14”

90 медала от държавни първенства и 35 медала от международни състезания – световни и европейски първенства, световни и европейски купи, са спечелили през 2018 г. състезателите на Карате клуб „Спартак 14” – Плевен. Тази впечатляваща статистика беше съобщена от старши треньора на клуба Милена Кирниколова по време на церемонията за награждаване на отличилите се през годината състезатели.

Отличията, които нашите състезатели са спечелили във всички  възрастови групи и състезателни дисциплини, показват, че в клуба се работи широкоспектърно и състезателите се развиват на всички нива, подчерта Милена Кирниколова.

Едно от най-значимите  събития за 2018 г. е постижението на Бетина Кисьова, която стана международен съдия по шотокан карате до.  „Изпитът проведе  шефът на Световната федерация по шотокан карате до. Той протича на две нива – теоретична и практическа част. Не всички явили се успяха да преминат през изпита и сме благодарни, че Бетина представи достойно нашия клуб и вече е в редиците на международните съдии”, каза Кирниколова.

Друго важно събитие, което е резултат от дългогодишния труд на именитите състезатели на клуба, е отличното представяне на изпита за черен пояс първи и втори дан. Преди броени дни от Япония са пристигнали дипломите, които Милена Кирниколова връчи официално на трима състезатели от клуба – Петя Николова, Ивайло Боев и Марк Томов. 17-годишната Мирела Йонова също е преминала изпит за черен пояс, но тъй като изпитът се е провел в края на миналата година, нейната  диплома все още не е пристигнала от Япония. „Това постижение е изключително важно за състезателите, то има стойност на завършено висше образование и означава, че те, като носители на черен пояс, могат да преподават и обучават други състезатели не само в България, но и в чужбина”, обясни Кирниколова.

 

По време на церемонията бяха връчени купи на всички състезатели, които през годината са постигнали високи успехи на международни и национални състезания.  „Много е важно да се знае, че трудно се стига до това да стъпиш на татами на световно и европейско първенство, а още по-трудно е да се качиш на стълбичката на победителите. За 2018 г. това успяха да  направят няколко наши състезатели, което е резултат от техния упорит труд и качества, и професионализма на треньорите Маринела Петрова, Бетина Кисьова и Боряна Илиева”, изтъкна старши треньорът на клуба Милена Кирниколова.

В клуб „Спартак 14” тренират 178 състезатели над 4-годишна възраст, разделени в 10 групи, обучавани от четирима треньори.

Следваща Предишна
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...