Начало / Избори / Избори 2015 / 12 кандидати за кмет на община направиха своите регистрации в ОИК – Плевен

12 кандидати за кмет на община направиха своите регистрации в ОИК – Плевен

Общо 12 кандидати за кмет на община, двама от които издигнати от местна коалиция, са регистрирани в ОИК – Плевен до изтичането на срока снощи в 17 часа, информират от там. Кандидатите са: Красимир Атанасов – издигнат от „Социалистическа партия Български път”, Георг Спартански – от местна коалиция „за „Плевен може-Плевен побеждава”. От партия „Глас народен”издигат като кандидат кмет Христофор Дочев. Сегашният кмет Димитър Стойков отново влиза в битката за кметското място, като кандидатурата му е издигната от ГЕРБ. Николай Маринов е издигнат от НФСБ. Цветан Антов е кандидатът за кмет на Плевен на АБВ. Велислав Танев влиза в битката за кметския пост от „Движение 21”. Димчо Първанов – от Политическа коалиция „Българска радикална левица”. За кметския пост влиза Биляна Велева Грънчарова издигната от Движение за радикална промяна „Българската пролет“. Адриан Асенов е издигнат от ПП „Атака“. Антон Георгиев е издигнат за кметския пост от местна Коалиция за промяна –БСП и ПК „Тракия“. Иван Нинов е кандидата, издигнат от Социалдемократическа партия.

82 пък са кандидатите за кмет на кметство, от които 30 кандидата от местни коалиции и три издигнати от инициативни комитети. За общински съветници своята регистрация са направили 446 кандидата, в 29 кандидатски листи, като 91 кандидата са издигнати от местни коалиции и двама – от инициативни комитети.
Жалби в ОИК – Плевен до момента не са подавани, информират още от там.
Всички кандидатстващи партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите за общински съветници и за кметове и национален референдум на 25 октомври 2015 г. са отразени в съответните регистри и са публикувани и достъпни на интернет страницата на Общинската избирателна комисия – Плевен, на адрес : http://oik1524.cik.bg.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...