Начало / Крими / 1175 нарушения за превишена скорост в Плевенска област за седмица

1175 нарушения за превишена скорост в Плевенска област за седмица

Приключи специализираната полицейска операция за контрол на скоростните режими, съобщи МВР-Плевен. Тя се проведе от 25 ноември до 1 декември. На територията на област Плевен са установени общо 1175 нарушения на скоростните режими, сочи полицейската статистика. От тях 942 са нарушения на превишаване на максимално разрешената скорост в населени места, а 233 са нарушенията извън населени места. С мобилна камера /TFR1-М/ в населени места са засечени 571 нарушения – всички те са констатирани през деня. Със стационарно преносимо устройство за контрол на скоростта /СПУКС/ са установени 371, от тях през нощта – 87 нарушения, през деня – 284.

От установените нарушения на скоростните режими извън населено място със стационарно преносимо устройство за контрол на скоростта /СПУКС/ са установени 40 нарушения, извършени през деня.

От стационарна камера на първокласен път са установени 193 нарушения, от тях през деня те са 93, а през нощта – 100.

От Пътна полиция при ОДМВР – Плевен отчитат положителен ефект от приложените мерки за контрол върху поведението на шофьорите при спазването на скоростните режими, резултат и от активното съдействия на медиите.

Прочетете също:

Продължава почистването на речните корита на територията на Плевен

Поетапно почистване на речните корита в Плевен извършват екипи на „Паркстрой“ ЕООД. На фирмата е ...